Foccacia brød 🍞 – med masser af smag og mega let at lave

73 / 100

Foccacia brød

Skønt foccacia brød som er nemt at bage, når brødet bages dufter der skønt af rosmarin. Det er dejlig luftig og smager skønt til maden.

Dette foccaica brød er altid en sikker vinder her i huset. Min familie og naboerne roser altid brødet til skyerne, det kan faktisk også bages på grillen. Det er et ultra nemt brød at bage og kræve ikke det store æltning eller hævetid. Men selvom det er nemt at lave smager det stadigvæk fantastisk. Du får et fantastisk brød med meget smag og som ikke kræver det store arbejde.

Foccacia brødet stammer fra Italien, minder lidt om en pizza dej, dog er der lidt mere gær i så det hæver lidt bedre. Foccacia er faktisk også rigtig godt til sandwich brød. Da jeg godt kan lide at putte ekstra salt på toppen så foccacia er også et godt madbrød. Især med lidt smør på. Foccacia har en meget blød fornemmelse i midten når du spiser det, så du kan også bruge det til en gryderet til at få de sidste gode dråber op.

Det er altså blevet til en sikker klassiker her hjemme der er endda gæster der ønsker brødet så tænker det ikke kan blive mere godkendt.

Foccacia

Du kan selv rigtig nemt prøve dig frem med nye urter på toppen af foccacia. Det kan også laves med oliven eller tomater oven på.

Lavendel, rose blade, fennikel frø, kornblomster, lidt frisk revte citron skal, citron timian og løg kunne være blandt nogle af de ting du kunne prøve for en ny smag.

Foccacia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 stemmer, gennemsnit: 4,48 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 8 personer
Total Time: 1 time 30 min

Skønt foccacia brød som er nemt at bage, når brødet bages dufter der skønt af rosmarin. Det er dejlig luftig og smager skønt til maden.

Ingredienser

 • Dej
 • 300 ml lunt vand
 • 400 g mel + / -
 • 1 tsk honning
 • 50 g gær
 • 3 spsk oliven olie
 • lidt salt
 • Oven på dejen
 • 3 spsk oliven olie
 • 4 grene frisk rosmarin
 • 2 spsk flagesalt
 • 3 spsk oliven olie

Instruktioner

1

Start med at blande vand og gær til gæren er opløst- Tilsæt mel og rør godt rundt herefter tilsættes oliven olie, honning og salt.

2

Lad dejen hæve i skålen i en halv time.

3

Herefter puttes dejen over i en bradepande 25 x 35 cm med bagepapir i. Her skal det hæve i 30-45 min (dobbelt størrelse).

4

Brug dine fingre til at lave en masse huller dejen.

5

Dryp olien udover over dejen, så drysses salt og rosmarin ud over og den skal bage i 35 min ved 200 grader eller ind til den er gylden på toppen.

Hvis du laver opskriften på foccacia brød så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.

Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story.

Tak fordi du læser med 🙂

Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

Med venlig hilsen

Kathrine

Update: Her kan du se foccacia brødet med lavendel foran min meget levede lavendel busk. Enten hader man lavendel eller elsker det. Jeg elsker dem! Især fordi de er fyldt med bier og sommerfugle. Jeg elsker at sidde om sommeren på min trappe og drikke kaffe også bare høre alle bierne.

Foccacia brød med lavendel foran min lavendel.

2 kommentarer

 1. Kirsten 29. juli 2021 klokken 12:52

  Godt brød!

  Svar
  1. Kathrine Kristensen 29. juli 2021 klokken 14:01

   Mange tak Kirsten.
   Mvh Kathrine

   Svar

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *