Focaccia brød no. 1 🍞 – med masser af smag og mega let at lave

Focaccia brød

Skønt focaccia brød som er nemt at bage, når brødet bages dufter der skønt af rosmarin. Det er dejlig luftig og smager skønt til maden.

Dette brød er altid en sikker vinder her i huset. Min familie og naboerne roser altid brødet til skyerne, det kan faktisk også bages på grillen. Det er et ultra nemt brød at bage og kræve ikke det store æltning eller hævetid. Men selvom det er nemt at lave smager det stadigvæk fantastisk. Du får et fantastisk brød med meget smag og som ikke kræver det store arbejde.

Focaccia stammer fra Italien, minder lidt om en pizza dej, dog er der lidt mere gær i så det hæver lidt bedre. Focaccia er faktisk også rigtig godt til sandwich brød. Da jeg godt kan lide at putte ekstra salt på toppen. Focaccia er også et godt madbrød, især med lidt smør på. Dette focaccia har en meget blød fornemmelse i midten når du spiser det, så du kan også bruge det til en gryderet til at få de sidste gode dråber op.

Det er blevet en så fast del af vores hus at jeg har gæster der ønsker det hvis de skal spise hos os.

Focaccia

Du kan selv rigtig nemt prøve dig frem med nye krydderurter på toppen af focaccia. Det kan også laves med oliven eller tomater oven på.

Her er flere forskellige ting du kan komme oven på focaccia brødet:

Lavendel, oliven, rose blade, fennikel frø, kornblomster, lidt frisk revet citron skal, citron timian og løg.

De fleste krydderurter kan bruges dog er der enkelte der kunne have godt af at få lidt olie inden så de ikke bliver alt for brændte.

Focaccia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 stemmer, gennemsnit: 4,37 ud af 5)
Brød Italiensk
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 8 personer
Prep Time: 55 min Cooking Time: 35 min Total Time: 1 time 30 min

Skønt focaccia brød som er nemt at bage, når brødet bages dufter der skønt af rosmarin. Det er dejlig luftig og smager skønt til maden.

Ingredienser

  • Dej
  • 300 ml lunt vand
  • 400 g mel + / -
  • 1 tsk honning
  • 50 g gær
  • 3 spsk oliven olie
  • lidt salt
  • Oven på dejen
  • 3 spsk oliven olie
  • 4 grene frisk rosmarin
  • 2 spsk flagesalt

Instruktioner

1

Start med at blande vand og gær til gæren er opløst- Tilsæt mel og rør godt rundt herefter tilsættes oliven olie, honning og salt.

2

Lad dejen hæve i skålen i en halv time.

3

Herefter puttes dejen over i en bradepande 25 x 35 cm med bagepapir i. Her skal det hæve i 30-45 min (dobbelt størrelse).

4

Brug dine fingre til at lave en masse huller dejen.

5

Dryp olien udover over dejen, så drysses salt og rosmarin ud over og den skal bage i 35 min ved 200 grader eller ind til den er gylden på toppen.

Mangler du lignende opskrifter? Her får du mine yndlings:

Verdens bedste morgenboller
Fluffy pandekager måske med nutella i midten

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på focaccia på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter det giver en madblogger så utrolig meget glæde 😉

Du kan se alle mine billeder på min instagram profil lige her.

God madlavning.

Kathrine

Update: Her kan du se brødet med lavendel foran min meget levede lavendel busk. Enten hader man lavendel eller elsker det. Jeg elsker dem! Især fordi de er fyldt med bier og sommerfugle. Jeg elsker at sidde om sommeren på min trappe og drikke kaffe også bare høre alle bierne.

Foccacia brød med lavendel foran min lavendel.

Deltag i snakken

  1. Kirsten says:

    Godt brød!

    1. Kathrine Kristensen Author says:

      Mange tak Kirsten.
      Mvh Kathrine

  2. Hej, på din opskrift på foccaciebrød står der nævnt 2 gange, at der skal 3 spskf olivenolie ovenpå.
    Det må være en fejl?????
    Jeg glæder mig til at bage brødet.

    1. Kathrine Kristensen Author says:

      Hej Anne
      Det har du da helt ret i! Jeg må være meget vild med oliven olie.
      Håber du bliver lige så vild med brødet som jeg er 😉
      Med venlig hilsen Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon