En skøn sommer dessert / kage som er utrolig nem at lave og smager så skønt. Hvis du lige putter en ske (stor spiseskefuld) vanilje is eller creme fraiche oven på denne fersken og brombær crumble, er der ikke et øje tørt.
Denne fersken og brombær crumble er blevet godkendt herhjemme både af Nor og min mand. Min mand mener det er bedst hvis tærten er lun/ varm med is på toppen. Jeg er ikke uenig men den fungere også hvis den er stuetemperatur.
Dette er lidt min go to dessert når det skal være nemt og hurtigt og hvis jeg skal være helt ærlig så synes jeg tærter tager for lang tid. Derfor er crumble, fantastisk du får lidt af tærte smager men uden at skulle:
- lave en tærtedej
- rulle tærtedejen ud
- og bage tærtebunden.
Så crumble til de dage hvor det gerne må gå lidt hurtigt.
Grunden til denne kombination var fordi fersken træet i haven smed alle frugterne på næsten samme tid og vi have den stor bakke brombær som skulle spises. Det var en overraskende god kombination de søde ferskner og lidt mere friske brombær.
Nor har været med til at lave denne crumble dessert og han ville gerne være med på billederne så det fik han lov til. Plus han ville også gerne være med til at tage billederne. Så hvis du undrer dig over tilbehøret på det første billede så har du svaret.
Opskrift detaljer:
Du kan egentlig godt udskifte fersken og brombær med frugt du lige har ved hænderne, men vær opmærksom på mængden af væske de forskellige frugter. (måske også enkelte frugter man skal undgå tænker banan vil være lidt mærkelig).
Jeg har brugt grovvalsede havregryn fordi det er pænere på billeder men hvis du kun har finvalsede så går det nok også.
Brun farin kan også udskiftes med sukker.

Fersken og brombær crumble
Ingredienser
- 200 g Brombær
- 100 g Fersken
- 2 tsk Vaniljesukker
- 50 g Havregryn
- 50 g Mel
- 50 g Smør
- 2 spsk Brun farin
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Vask brombær og fersken.
- Skær fersken i mundrette bider.
- I et lille ovnfast fad (mit var rundt og ca 20 cm) putter du brombær, fersknerne og vaniljesukker.
- Rør det hele sammen.
- I en lille (ny) skål blandes havregryn, mel, smør og brun farin sammen (det er nemmest med dine hænder, det skal ligne lidt savsmuld).
- Drys smør blandingen ud over frugten i fadet.
- Sæt den i oven og bag i ca 30 min eller det til den er gylden på toppen.
Mangler du lignende opskrifter? Her får du mine yndlings:
Fersken og Jordbær crumblesnitter
Jeg har ikke hørt fra nogen endnu om de har bagt disse men jeg kan ærligt indrømme at de er mine yndlings!
Blåbærmuffins
Brownie muffins
Tak fordi du følger med her på min lille blog.
Hvis du skulle få lyst til at dele opskriften på denne fersken og brombær crumble på de sociale medier ville jeg blive så utrolig taknemmelig.
Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉 Når i skriver kommentarer og beskeder fordi i kan lide opskriften bliver jeg så glad og får lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.
Så tak til dig for besøget, håber vi ses igen.
Du kan se flere billeder og følge med i min hverdag på min instagram profil (masser af have og mad i stories).
God madlavning.
Kathrine