Enchiladas med kylling

Det smager såååå godt.

Enchiladas aka mexicanske pandekager (på godt jysk) er fantastisk aftensmad med en vanvittig god smag. Let at lave og kan nemt puttes med i madpakken.

Plus du får mit fif til at undgå at guacamolen bliver brun.

I anledning af cinco de mayo, skulle vi selvfølgelig have mexicansk mad. Jeg ELSKER mexicansk mad. Min mor er bosat i Californien og hver gang vi er på besøg skal vi forbi en række mexicanske spisesteder. Men det bedste mexicanske mad du kan få vil aldrig være på et rigtig spisested. Gå efter foodtrucks.

En af vores maids, ved at jeg har en stor kærlighed til mad og hver gang vi har været på besøg kommer hun med masser af lækre retter. Men det gør hun nok ikke mere hun har nemlig fået en foodtruck i LA og jeg skal selvfølgelig besøge næste gang vi skal til cali.

Lad os starte med hvorfor bliver avokado brun, det er en form for oxidering der sker imellem vores luft og avokado frugten (lige som med æble). Men hvordan undgår man at den bliver brun efter at have været i køleskabet?

Vil du gerne undgå at guacamolen bliver brun er der to ting der skal til. Der skal lidt lime eller citron saft i. Inden du sætter guacamolen i køleskabet skal du sørge for at overfladen er så flad som muligt.

Nu skal du dække den med vand bare lige så overfladen er helt dækket. På den måde kan oxygen nemlig ikke komme ned til avokadoen. Husk at hælde vandet fra dagen inde du skal spise guacamolen.

Lækre enchiladas med kylling

Tex mex blanding:

1 tsk chili pulver

1 tsk paprika

1 tsk spicy røget paprika

1 tsk hvidlødspulver

1 tsk spidskommen

1/2 tsk oregano

1 tsk salt

1 knivspids peber

 

Enchiladas med kylling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 stemmer, gennemsnit: 4,75 ud af 5)

En fantastisk aftensmad med en vanvittig god smag. Let at lave og kan nemt haves med i madpakken. Plus du får mit fif til at undgå at guacamolen bliver brun.

Ingredienser

  • 350 g hakket kylling
  • 2 dåser flået hakket tomater
  • 1 dåse røde bønner
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 røde peber
  • 2 spsk tex mex krydderiblanding (står i min tekst)
  • 1 tsk smør
  • 300 g kogte ris
  • 300 g ost
  • 5-6 tortilla
  • 1 hjerte salat
  • 200 g tomater

Instruktioner

1

Start med at hakke løg, rød peber og hvidløg fint.

2

I en stor gryde putter du smør, løg, rød peber og hvidløg.

3

Lad det stege til løgene er bløde.

4

Tilsæt kylling og lad kyllingen blive stegt.

5

Herefter putter du tomaterne i og lader retten koge godt op.

6

Fjern lad væsken fra bønnerne.

7

Tænd ovnen på 180 grader.

8

Put bønner i retten og lad retten koge videre i mens ovnen bliver varm.

9

I tortilla putter du første lidt ris herefter saucen på midten.

10

Inden du lukker dem putter du lidt ost.

11

Når du ligger tortilla nummer to skal du sørge for at den ligger i spænd på nummer et.

12

Drys ost på toppen og bag i 15-20 min.

13

Lige inden servering drys fint skråret hjertesalat og tomater henover.

Noter

Serveres med salsa og guacamole.

 

Min hjemmelavet friske salsa finder du lige her

 

Hvis du skulle få lyst til at dele mine Enchiladas på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine retter, tag mig mere end gerne.

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *