De bedste hjemmebagte pebernødder

Den søde juletid betyder pebernødder og julebag.

Det har simpelthen taget så lang tid at finde frem til denne pebernødder opskrift. En pebernødder skal selvfølgelig smage af lidt krydderier men det skal ikke være for meget.

Fordi jeg må ærligt indrømme jeg altid har hadet hjemmebagte pebernødder, de smager af for meget ingefær og peber. De fleste er også utrolig lyse. Det har jeg aldrig været stor fan af. Det kan være en ret ubehagelig oplevelse at få kastet en ingefær, peber og sukker bombe i munden. Derfor har jeg de sidste par år prøvet at finde frem til en opskrift på pebernødder jeg kan lide, hvor der stadigvæk er smag men uden du er ved at falde af stolen.

I år synes jeg endelig jeg har fundet den perfekte kombination af krydderier så nu synes jeg endelig opskriften er ved at være perfekt. Det har også kun taget 4-5 år og jeg ved hvor ikke hvor mange forsøg på at få pebernødderne som jeg gerne vil have dem.

Krydderier er det der giver pebernødder sin kendte smag, de krydderier er hvid peber (duh), kanel, ingefær, nelliker og i mine kom der også kardemomme.

Så jeg håber du vil give du vil give denne lille opskrift på pebernødder et forsøg.

pebernødder

Selv min mand har som er utrolig vestjysk (det vil sige ganske få komplimenter), sagde ” Skat de her pebernødder har du nailed” og “Det er de bedste pebernødder ever”.

Kan opbevares i en kagedåse i 14 dage, hvis de holder så lang tid, inden de bliver spist.

pebernødder

De bedste hjemmebagte pebernødder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Det har simpelthen taget så lang tid at finde frem til denne pebernødder opskrift. En pebernødder skal selvfølgelig smage af lidt krydderier men det skal ikke være for meget.

Ingredients

  • 100 g smør
  • 250 g mel
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk hvid peber
  • 1/2 tsk nelliker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 knivspids ingefær
  • 175 g brun farin
  • 1 æg
  • 2 spsk fløde

Instructions

1

Smuler smør i melet.

2

Put krydderier og hjortetaksalt i mel blandingen.

3

Tilsæt æg, brun farin og fløde til melet.

4

Sørg for at det er rørt godt sammen.

5

Lad dejen hvile i køleskabet minimum 1 time gerne mere.

6

Dejen fordeles i små stykker på størrelse med tommelfingernegle og rulles til kugler.

7

Bages ved 200 grader i ca 10 min.

Notes

Hvis du ikke kan overskue at lave hele portionen kan du sagtens smide noget af dejen i fryseren.

Hvis du er i gang med det store julebageri så synes jeg du skal prøve min brunkage opskrift også, og du får et link lige her.

Tak fordi du følger med på bloggen, det betyder rigtig meget.

Jeg ved godt det ikke er hver dag du deler noget på Facebook, men hvis du skulle have lyst til at dele dette opslag, ville det betyde rigtig meget.

Jeg deler mere end gerne billeder hvis du laver opskriften på pebernødder så send endelig billeder af jeres kreationer.

Med venlig hilsen

Kathrine

Resume
Opskrift
De bedste hjemmebagte pebernødder
Udgivet

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *