Fastelavnsboller med creme (ekstra creme)

Der skal være plads til lidt lækkert

De bedste fastelavnsboller du længe har smagt med marcipan og ekstra kagecreme. De er lavet med den perfekte dej som er gennemtestet til mine kanelsnegle.

Hvad er fastelavn uden fastelavnsboller? Men kender du det at det kan være svært at få nok creme og nok smag. Der er jo to slags fastelavnsboller den ene denne her og den anden med flødeskum. Dog har jeg endnu ikke fået en med flødeskum som ikke bliver for meget. Jeg synes den bliver for tung. SÅ derfor får du denne opskrift.

Denne udgave er ret let at lave og dejen til selve bollerne er fantastisk, det er en perfekt grunddej til at kage med gær dej, som f.eks. kanelsnegle, jeg har brugt igennem en del år. Kagecreme fyldet er dobbelt af det normale og der er lidt marcipan i for at give endnu mere smag.

Min kære mand har nemlig altid brokket sig over at der aldrig er nok creme i fastelavnsboller, så derfor fik den ekstra med ekstra på i disse fastelavnsboller. De er blevet testet af naboer og venner en del gange og de er altid blevet rost.

fastelavnsboller Fastelavnsboller med creme (ekstra creme)Jeg har prøvet denne opskrift på fastelavnsboller med speltmel og det er også en rigtig fin fastelavnsbolle.

Glasuren er lavet med flormelis, vand, citron, tørret, pulver tranebær og en lille smule tørret hindbær.

fastelavnsboller

Efter man er blevet voksen (haha) og ikke klæder sig ud mere så er det bedste ved fastelavn, fastelavnsboller! Måske man efter Corona burde holde en stor fastelavnsfest for voksne, tror godt vi kunne trænge til sjovt efterfølgende.

fastelavnsboller

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 stemmer, gennemsnit: 4,75 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 16 boller

De bedste fastelavnsboller du længe har smagt med marcipan og ekstra kagecreme. De er lavet med den perfekte dej som er gennemtestet til mine kanelsnegle.

Ingredienser

  • 900 g mel
  • 100 g smør
  • 2,5 dl varmt vand
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk honning
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • ...
  • 2 portioner kagecreme
  • 150 g marzipan
  • ...
  • 1 æg

Instruktioner

1

Start med at blande mel og smør, det skal ende med at ligne savsmuld.

2

Opløs gær i vand og mælk og bland sammen med mel.

3

Herefter tilsættes æg, honning, salt og kardemomme.

4

Sæt dejen til hævning i 1 time.

5

Del dejen op i 4 portioner.

6

Brug en kagerulle til at rulle hver portion til en firkant.

7

Skær en kanterne af hvis du har svært ved at rulle en firkant ud.

8

Brug en kniv til at del dejen i 4, læg et stykke marcipan og en spsk kagecreme på.

9

Saml dejen / bollen ved at sætte hjørnerne sammen og klem siderne sammen.

10

Brug hænderne til at forme en bolle.

11

Lad dem efterhæve i 30 min.

12

Tænd ovnen på 180 grader.

13

Pensel bollerne med et sammenpisket æg.

14

Bag dem i 13-15 min.

15

Put først glasur på når de er kølige.

Noter

Pyntet med glasur, tørret tranebær pulver og tørret hindbær stykker. Al bagværk kommer til at hænge bedre sammen hvis alle ingredienserne er stuetemp.

Hvis du laver min opskrift på fastelavnsboller så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram, eller lagde det op på min Facebook side.

Du kan se alle mine billeder på min instagram profil lige her.

Tak fordi du har lyst til at læse med her på den lille blog 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

Med venlig hilsen

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon