Spansk tortilla – sundere udgave

spansk tortilla

Eller næsten da denne udgave har fået en sundt præg.

Denne spansk tortilla er virkelig velsmagende og en sundere udgave end ellers. Med sød kartoffel, kartoffel, rød peber og pastinak.

Kender du det man har lyst til noget virkelig fyldt med kulhydrater og som måske ikke er det sundeste??

Her får du min opskrift på spansk tortilla som er en perfekt comfort food. Men denne udgave er sundere end den originale udgave så derfor må du godt tage et ekstra stort stykke.

Spansk tortilla er i virkeligheden kartoffel æggekage, hvilket måske i sig selv ikke er den sundeste ting man kan spise.

Hver gang jeg har været i Spanien har vi altid fået tortilla enten som en del af tapas eller bare som aftensmad med salat til. Det er en virkelig nem ret som passer sig selv ret godt i ovnen. Brug en foodprocessor til at skære grøntsagerne i skiver og det tager ingen tid at lave.

Man kan også nemt bruge lidt svampe i stedet for rød peber.

Hvis du mangler lidt kød til denne ret, kan du nemt tilføje lidt Serano skinke til eller lidt stegt kyllingebryst.

Den smager så skønt med lidt balsamico og basilikum på toppen.

Mit bedste husmorråd i dette tilfælde er at købe økologiske grøntsager og ikke skræl dem. Men kør dem igennem foodprocessoren med skræl. Der er mange gode fibre i skrællen og du sparer tid med at skrælle grøntsager.

 

Print Recipe
Serves: 4 personer Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1,5 sød kartoffel (små)
  • 3 kartofler
  • 2 pastinakker (små)
  • 1 rød peber
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 8 - 10 æg
  • salt og peber

Instructions

1

Tænd ovnen på 180 grader.

2

Skær løg i tynde strimler.

3

Mas hvidløget med din kniv og hak fint.

4

I en foodprocessor skæres grøntsagerne i skiver.

5

Steg løg og og hvidløg i en stor pande.

6

Når løget er blødt men ikke gyldent tilsættes grøntsagerne.

7

Steg dem i 5-10 min ved mellem varme.

8

Pisk æg sammen i en skål sammen med lidt salt og peber.

9

Smør et mellem størrelse fad med olie.

10

Put grøntsagerne over i fadet og flad dem lidt ud.

11

Hæld æg over og sæt i ovnen ca 20 min.

 

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply