Matcha burgerboller – en grøn oplevelse

Sund, flot og velsmagende matcha burgerboller.

Du får en blid smag fra matcha, en luftig bolle og med en flot farve.

Egentlig kom ideen da jeg på en Instagram profil havde set helt mørkegrønne burger boller. Jeg var godt klar over at de ikke kunne blive helt så grønne men hvis de bare blev lidt grønne ville det jo være en succes.

Det tog også 2 forsøg før det lykkes at få en god og flot bolle.

Husk at lade matchaen køle af før du blander den med gæren ellers slår du gæren ihjel og du får meget flade boller.

Matcha burgerboller opskriften

Print Recipe
Matcha burgerboller - en grøn oplevelse
Match burgerboller
Region Bagning
Antal personer
Ingredienser
Region Bagning
Antal personer
Ingredienser
Match burgerboller
Recipe Notes

Start med at lave en kop matcha, af vandet og matchaen den skal være stuetemp før den blandes med gær.

Hæld matchaen ned i en stor skål og derefter tilsættes gær. Rør rundt ind til gæren er opløst.

Mel, oile og salt tilsættes, dejen skal æltes i 3-4 min. Helst ikke ret meget mere da du ellers ødelægger glutenstrengene pga. olien. Dejen skal være glat og smidig.

Inden den skal hæve smøre du lidt olie henover dejen.

Sæt dejen til hævning i 1-2 timer alt efter hvor varmt dejen står. Den skal ca være dobbelt størrelse.

Når den er færdig med at hæve skal den slås ned og du skal nu til at forme bollerne. For at få flotte runde boller bruger jeg en tenik hvor folder dejen fra sidderne ind under bunden (næsten som når man folder strømper). På den måde får du en flot glat bolle på toppen.

Lad bollerne hæve i 30-40 minutter.

Pensel med vand, olie eller æg. og drys sesamfrø på.

De blev bagt ved 200 i ca 12 min de skal bare lige være gyldne på toppen.

 

 

Del denne opskrift

 

Hvis du laver dejen i en æltemaskine så skal der mel i ind til dejen slipper skålen.

Matcha burgerboller

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.