Langtidshævet boller med grahamsmel

boller med grahamsmel

Nemt og lækkert.

Langtidshævet boller med grahamsmel, det er sundere og bedre at lave en stuetemp hævning fremfor en koldhævning. Derudover kræver de ingen æltning, så du slipper for rengøring af bordpladen.

Den her form for hævning er min absolut yndlings når det kommer til brød. Det giver en fantastisk skorpe og det giver en rigtig godt smag.

Den her form for langtidshævning er rigtig god for din mave.

Den er også en form for surdej bare uden du har haft en surdej stående på køkkenbordet i 3-5 dage og du skal røre i den hver dag. Det betyder at du faktisk får et stykke bagværk uden lige så meget gluten, fordi at surdejen går ind og nedbryder gluten proteinet og omdanner det til aminosyre. DU  får i bund og grund et lækkert brød uden at skulle gøre alt arbejdet.

boller med grahamsmel

Hvis du har en lille smule gluten allergi (obs her snakker vi ikke cøliaki) var det måske en ide at prøve denne måde at hæve på. Hvis du så bruger rigtig surdej oven i ville der måske være endnu mindre gluten. Bollerne er ikke helt veganske men du kan nemt udskifte honningen med lidt sukker. Så bliver de veganske.

Så om det er til mødre gruppen, brunch med veninder / vennerne eller familiehygge så vil disse langtidshævet boller med grahamsmel helt sikkert være en dejlig tilføjelse.

 

Ingredients

  • 500 g hvedemel
  • 150 g gramhamsmel
  • 600 ml vand
  • 5 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 50 g mel

Instructions

1

Opløs gæren i vand.

2

Tilsæt mel, salt og honning.

3

Rør godt rundt, dejen er meget fugtig.

4

Sæt til hævning, gerne mere end 12 timer max 22 timer

5

Tilsæt de 50 g mel og rør godt rundt igen.

6

Brug en ske eller 2 til placeres bollerne på en bageplade med papir eller silikonemåtte.

7

Lad dem hæve igen i en time.

8

Tænd ovnen på 210 grader.

9

Bag dem ca 15 min eller til de er gyldne på toppen.

 

boller med grahamsmel

 

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.