De bedste fastelavnsboller

De bedste fastelavnsboller

Der skal være plads til lidt lækkert

De bedste fastelavnsboller du længe har smagt med marcipan og ekstra kagecreme. De er lavet med den perfekte dej som er gennemtestet til mine kanelsnegle.

Hvad er fastelavn uden fastelavnsboller? Men kender du det at det kan være svært at få nok creme og nok smag.

Denne udgave er ret let at lave og dejen til selve bollerne er fantastisk, det er en perfekt grunddej til at kage med gær dej, som f.eks. kanelsnegle, jeg har brugt igennem en del år. Kagecreme fyldet er dobbelt af det normale og der er lidt marcipan i for at give endnu mere smag.

Jeg har prøvet denne opskrift med speltmel og det er også en rigtig fin fastelavnsbolle.

Glasuren er lavet med flormelis, vand, citron, tørret, pulver tranebær og en lille smule tørret hindbær.

fastelavnsboller

Efter man er blevet voksen (haha) og ikke klæder sig ud mere så er det bedste ved fastelavn, fastelavnsboller!

Print Recipe
Serves: 16 boller

Ingredients

  • 900 g mel
  • 100 g smør
  • 2,5 dl varmt vand
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk honning
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • ...
  • 2 portioner kagecreme
  • 150 g marzipan
  • ...
  • 1 æg

Instructions

1

Start med at blande mel og smør, det skal ende med at ligne savsmuld.

2

Opløs gær i vand og mælk og bland sammen med mel.

3

Herefter tilsættes æg, honning, salt og kardemomme.

4

Sæt dejen til hævning i 1 time.

5

Del dejen op i 4 portioner.

6

Brug en kagerulle til at rulle hver portion til en firkant.

7

Skær en kanterne af hvis du har svært ved at rulle en firkant ud.

8

Brug en kniv til at del dejen i 4, læg et stykke marcipan og en spsk kagecreme på.

9

Saml dejen / bollen ved at sætte hjørnerne sammen og klem siderne sammen.

10

Brug hænderne til at forme en bolle.

11

Lad dem efterhæve i 30 min.

12

Tænd ovnen på 180 grader.

13

Pensel bollerne med et sammenpisket æg.

14

Bag dem i 13-15 min.

15

Put først glasur på når de er kølige.

Notes

Pyntet med glasur, tørret tranebær pulver og tørret hindbær stykker. Al bagværk kommer til at hænge bedre sammen hvis alle ingredienserne er stuetemp.

fastelavnsboller

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram, eller lagde det op på min facebook side.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *