Chocolate chip cookie

78 / 100

Chocolate chip cookie er den mest amerikanske cookie du kan få.

Hvis du elsker søde sager er den et must i dit køkken. Det er en klassisk småkage med masser af chokolade.

En af de ting jeg har lært af mine mange besøge hos min mor i Californien er at chocolate chip cookien skal i fryseren, for at opnå perfekte tekstur på småkagen.

Jeg er gået i fuld småkage bagnings humør. Godt nok er det december men det stopper ikke mig fra at lave almindelig chocolate chip cookie. Dog har jeg givet halvdelen M&Ms knapper på for at gøre dem mere juleagtige. Dette kan selvfølgelig undvære alle andre måneder end december.

Okay down to business.

  • Chocolate chip cookie dejen skal i fryseren. Det gør denne småkage omkring 300 gange bedre. Smagen bliver bedre og af en eller anden mærkelig grund bliver den også bedre karamelliseret.
  • Alle småkager skal bages ved 180 grader fordi der sker der en karamellisering af sukker og mel.
  • Hvis du har en is ske med håndtag der kan skubbe isen ud. Hvis du ved hvad jeg mener. Så kan du lave perfekte cookies i næsten samme størrelse.
  • Hvis du ikke er vild med mørk chokolade kan du nemt bruge mælke chokolade, ruby eller hvis chokolade.

For at give den julepynt har jeg brugt 2 pakker M&Ms røde og grønne kun.

I alle større indkøbscentre i USA har de en cookie butik. Cookies er big business i USA, du kan købe alt med cookie dough. Du kan købe frossen chocolate chip cookie dough som man enten spise rent (jep du læste rigtig) eller bager til småkager. Det er i is, morgenmad osv.. Men Chocolate chip cookies er den største af dem alle. Det er der god grund til da den smager fantastisk.

chocolate chip cookie chocolate chip cookie

Chocolate chip cookies

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen Portioner: 9-15
Prep Time: 24 timer Cooking Time: 12 min Total Time: 25 timer

En af de ting jeg har lært af mine mange besøg til Californien er at chocolate chip cookien skal i fryseren, for at opnå perfekte tekstur på småkagen.

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 250 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g chokolade

Instruktioner

1

I en mellem størrelse skål skal du blande mel, bagepulver, natron og salt sammen.

2

Pisk smør, brun farin og sukker sammen, til det er en cremet masse. Ca 2 min med elpisker.

3

Tilsæt et æg og æggeblomme af gangen og pisk imellem hver æg.

4

Put vanilje i.

5

Tilsæt gradvis melblandingen.

6

Hak chokoladen fint og tilsæt det i dejen.

7

Put dejen i en bøtte eller pak den ind i husholdningsfilm og sæt i fryseren i 24 timer (obs ikke mere end 72 timer).

8

Tag dejen ud og lad den varme op til stuetemperatur.

9

Tænd ovnen på 180 grader.

10

Rul dejen ud til kugler lidt større end en valnød.

11

Bag dem på en bageplade med papir og i ca 12 min, eller til de er gyldne.

Hvis disse små kager ikke lige er dig så kan det være disse havregryns cookies kunne være intersante.

Tak fordi du følger med her på min lille blog, som altid hvis du skulle have lyst til at dele min opskrift på chocolate chip cookie kan det gøres under dette indlæg.

Send endelig billeder hvis du laver opskriften.

Med venlig hilsen

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *