Chili con Carne – Den rigtige udgave

A la Tito’s

Nu gøres der for alvor op med den danske version af chili con carne, som jo ikke er chili con carne men nok nærmere kødsauce.

Jeg må erklære min kærlighed til Tito’s i Los Angeles, ligger i Culver City ved Washington ave. Det er det bedste mexicanske mad jeg nogen siden har fået. Især deres chili con carne (som i virkeligheden nok mere er en blanding af en chili con carne og en chili machaca) den smager så godt. Hver gang vi har været i LA har Tito’s været første stop inden vi kørte mod min mor. Nu er det snart 3 år siden jeg har været i Californien. Det jeg savner mest er min mor og min lille bror.  Men har også min liste med steder jeg skal spise klar ;p

Du kan følge min mor på instagram hun hedder vintagechicdk

Det eneste denne opskrift kræver er ikke de store madlavningsevner men tid omkring 8 timer.

Jeg har lavet denne spicy lille ret i en crock pot for det er mega nemt og den står bare og passer sig selv. Dog kan du nemt lave den i en almindelig gryde.

I denne opskrift har jeg bruge en chocolate scotch bonnet chili men du kan sagtens bruge andre chilier dog skal den være lidt stærk (synes jeg).

Denne opskrift er ikke perfekt. Fordi lad os være ærlige så er det sgu svært at få de rigtig ingredienser her i dk. Men synes resultatet er blevet over al forventning.

Her kommer opskriften på Chili con Carne

Chili con Carne - Den rigtige udgave

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 4-6 personer
Prep Time: 30 min Cooking Time: 4 timer Total Time: 4-6 timer

Nu gøres der for alvor op med den danske version af chili con carne, som jo ikke er chili con carne men nok nærmere kødsauce.

Ingredienser

  • 6-700g okseinderlår (skulder fungere også)
  • 3 små løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 oksefond
  • 1 spsk honning
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1 tsk oregano
  • 2 dåser tomater
  • 1/2 tsk chipotle
  • 1 chocolate scotch Boonet chili uden kerner
  • 50-70 g mørk chokolade
  • 1 dåse black eyed peas
  • Salt og peber

Instruktioner

1

Skær oksekød i mindre stykker 2cm x 2cm.

2

Skræl og hak, løg og hvidløg.

3

Steg hvidløg og løg indtil de er blevet bløde.

4

Tilsæt oksekød og lad det blive brunt.

5

Hæld den ene dåse med hakkede tomater i en blender med en renset chili og chipotle.

6

Sørg for at det hele er meget fint hakket og hæld i gryden.

7

Så tilsætter du oksefond, honning, kanel, allehånde og oregano.

8

Lad det hele koge op og tilsæt så chokoladen.

9

Sæt gryden ved lav varme og lad det passe sig selv de næste mange timer.

10

Put bønnerne i ca 1 time før servering og smag til med salt og peber.

Noter

Serveres med ris og måske lidt creme fraiche.

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon