Brændnælde pesto

Smager brændende godt.

Brændenælde pesto smager helt fantastisk på ristet rugbrød. Blanding af mandler og hasselnødder giver en skøn smagskombination. Skøn til fiskeretter, pastaretter og salater.

Jeg var i haven i påsken (hvilket de fleste er) og jeg så alle de fine nye brændenældeskud og ved jo man kan spise de fine nælder. De står på et stykke grund imellem os og vores nabo så de står ikke ved trafik. Når du nu skal ud og finde brændenælder så lad vær med at tage dem der står tæt på vej og mark, medmindre du ved der ikke bliver sprøjte. Husk at tage handsker på eller en pose om hånden inden du går i gang. Selvom man kan røre ved brændenælder på midten af bladet så gør det arbejdet noget hurtigere med handsker.

 

Brændnælde pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen stemmer endnu)
Loading - Nors MorIndlæser

Ingredienser

  • 20 skud brændenælder
  • 1 dl oliven olie
  • 30 g parmesan
  • 15 mandler gerne ristet på panden
  • 5 dampede hasselnødder
  • 1/2 tsk honning
  • 1/2 tsk citronsaft
  • salt og peber

Instruktioner

1

Start med at vaske brændenælderne.

2

Hæld kogende vand henover nælderne (2-3 gange) og sørg for at det hele har fået kogende vand. Lad det stå og køle lidt af.

3

I en foodprocessor eller blender put oliven olie, ost, mandler, hasselnødder, honning og citronsaft.

4

Put brændenælderne i foodprocessoren og blend indtil det er en samlet masse.

5

Smag til med salt og peber.

 

Brændenælde pesto kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage

De fleste nødder og frø smager af langt mere hvis de får en tur på panden indtil de er gyldne. Hvis du ikke kan få dampede hasselnødder så kan du også give dem en tur på panden.

 

Tak fordi du følger med på bloggen.

Du må meget gerne dele min opskrift på de sociale medier.

 

Med venlig hilsen

Kathrine Kristensen

Resume
Udgivet

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *