Smager brændende godt.
Brændenælde pesto smager helt fantastisk på ristet rugbrød. Blanding af mandler og hasselnødder giver en skøn smagskombination. Skøn til fiskeretter, pastaretter og salater.
Jeg var i haven i påsken (hvilket de fleste er) og jeg så alle de fine nye brændenældeskud og ved jo man kan spise de fine nælder. De står på et stykke grund imellem os og vores nabo så de står ikke ved trafik. Når du nu skal ud og finde brændenælder så lad vær med at tage dem der står tæt på vej og mark, medmindre du ved der ikke bliver sprøjte. Husk at tage handsker på eller en pose om hånden inden du går i gang. Selvom man kan røre ved brændenælder på midten af bladet så gør det arbejdet noget hurtigere med handsker.
Brændenælde pesto smager helt fantastisk på ristet rugbrød. Blanding af mandler og hasselnødder giver en skøn smagskombination. Skøn til fiskeretter, pastaretter og salater. Start med at vaske brændenælderne. Hæld kogende vand henover nælderne (2-3 gange) og sørg for at det hele har fået kogende vand. Lad det stå og køle lidt af. I en foodprocessor eller blender put oliven olie, ost, mandler, hasselnødder, honning og citronsaft. Put brændenælderne i foodprocessoren og blend indtil det er en samlet masse. Smag til med salt og peber.Brændnælde pesto
Ingredienser
Instruktioner
Brændenælde pesto kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage
De fleste nødder og frø smager af langt mere hvis de får en tur på panden indtil de er gyldne. Hvis du ikke kan få dampede hasselnødder så kan du også give dem en tur på panden.
Tak fordi du følger med på bloggen.
Du må meget gerne dele min opskrift på de sociale medier.
Med venlig hilsen
Kathrine Kristensen