Boller i karry – en grønnere udgave

Det er en dansk klassiker.

Denne version af boller i karry er en lidt sundere version, du får råd til hvordan du kan gøre mere kcal let også smager den så skønt.

Det er en meget dansk ret og er ret sikker på det er en sikker vinder ved de fleste børn. Boller i karry er faktisk næsten hvad man vil kalde en dansk KLASSIKER.

Det var min mands livret da han var lille.

Den oprindelig version er ikke lige frem slankende eller sån mega sund, men den smager godt. Det har jeg lavet en kombination af. Så jeg har puttet lidt grøntsager i mine boller (JO DU LÆSTE RIGTIG). Spinat er skurken i dette tilfælde og den smager faktisk pænt godt.

Hvis du er mener denne version er for tung kcal mæssig vil jeg anbefale dig at lave blomkålsris til.

 

boller i karry

Jeg servede lidt mango til og puttede lidt ristede hakkede mandler oven på. Æbler er også skøn til karry.

Jeg synes faktisk det spicy / krydret køkken er helt fantastisk, især på kolde efterårs og vinter dage. Det er som om det varmer ens krop lidt bedre op. Derfor har denne boller i karry også en god mængde karry i. Så nu er du advaret!

Boller i karry - en grønnere udgave

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 4 personer

Denne version af boller i karry er en lidt sundere version, du får råd til hvordan du kan gøre mere kcal let også smager den så skønt.

Ingredienser

  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 120 g spinat
  • 400 g svinekød
  • 2 æg
  • 40 g havregryn
  • salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk mel
  • 6 dl mælk
  • 1 spsk æble eddike
  • 1 grøntsags fond
  • salt og peber

Instruktioner

1

Den første del af opskriften er til kødbollerne.

2

Fjern skæl fra løg og hvidløg.

3

Put alle ingredienserne i foodprocessoren og start den indtil det hele er blandet godt sammen.

4

Lad farsen hvile mens du laver saucen.

5

Start med at smelte smør i en stor gryde.

6

Tilsæt karry og lad karryen blive godt varm.

7

I en lille bøtte/flaske rystes 1-2 dl af mælken med mel, ind til der ikke er flere klumper.

8

Tilsæt mælken lidt efter lidt også den del med mel.

9

Lad det koge godt op og tilsæt så æbleeddike og grøntsagsfond.

10

Hvis du synes saucen er lidt for tyk tilsæt lidt mere mælk.

11

Lav små kugler af farsen med en ske og put dem i saucen.

12

Når der ikke er mere fars tilbage, lader du retten koge i ca 10-15 minutter alt efter hvor stor eller små kuglerne er.

13

Serveres med blomkålsris eller ris.

Noter

Husk at spinat er ikke det bedste at opvarme.

 

 

 

Hvis du laver denne opskrift på boller i karry så ville jeg blive IIIIhhhh og åhhh så glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

 

Du får sgu lige en farvel krammer for nu!

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *