Boeuf Bourguignon – velsmagende og nem simremad

Det franske landkøkken laver fantastisk gryderetter, især denne lækre Boeuf Bourguignon.

Denne Boeuf Bourguignon er en fuldstændig fantastisk gryderet og perfekt til efteråret og vinteren. Fyldt med grøntsager, rødvin og oksekød.

Det bliver ikke mere fransk landkøkken end at bruge en hel flaske rødvin i en gryderet, sammen med lidt grøntsager og oksekød. Resultatet bliver også fuldstændig fantastisk, det er en skøn skøn ret og Boeuf Bourguignon er en af de bedre comfort food retter.

Den skal stå og kode i 3-4 timer og i det tid har du den mest fantastiske duft i dit hjem. Derfor er det mest en weekend ret, men du vil sagtens kunne lave den i en crockpot. Her putter du bare ingredienserne til Boeuf Bourguignon i om morgenen, også burde det være færdig når du kommer hjem fra arbejde. Ellers kan du bruge de timer til at få lov til at sidde og slappe af imens du læser en god bog. Jeg bagte et brød imens som kunne dyppes i Boeuf Bourguignon, det kan kun anbefales.

Hvis du skal lave Boeuf Bourguignon så lav en stor portion den bliver næsten kun bedre dagen efter.

boeuf bourguignon

De fleste udgaver af  Boeuf Bourguignon holder lidt igen med grøntsagerne, men jeg er gået all in. Der er både porre, svampe, gulerødder og løg i denne Boeuf Bourguignon. Men det synes jeg kun giver mere smag.

Jeg lavede en kartoffel og knoldselleri mos til min Boeuf Bourguignon og den opskrift ligger jeg under denne opskrift.

Du skal ikke være bekymret for om der er alkohol i retten, den står og koger i så lang tid at der på ingen måde at alkohol tilbage. Nor har spist kødet med stor velbehag.

boeuf bourguignon

Køb et stort stykke oksekød og skær det selv ud i mindre stykker på den måde kan du spare lidt penge og hvis du køber ind til mere end 1 portion kan du lægge resterende det fryseren, så kan du få Boeuf Bourguignon igen.

 

Boeuf Bourguignon - den lækreste simreret

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 1 kg oksekød
  • 2 spsk hvede mel
  • 3 tsk smør
  • 4 gulerødder
  • 350 g svampe
  • 2 porre
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stilke rosmarin
  • 1 stilk timian
  • 1 stilk merian
  • 150 g bacon
  • 1 flaske rødvin
  • 2 spsk balsamico
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Instructions

1

Skær oksekødet i små stykker.

2

I en stor skål blandes mel og oksekød.

3

Hak løg og hvidløg fint.

4

Skær gulerødder og porre i skiver.

5

Skær svampene i mindre stykker.

6

Bacon skæres i små stykker.

7

Kødet brunes af i en stor gryde med lidt smør (jeg gjorde det af 3 omgange).

8

Tag kødet op.

9

I gryden steges løg og hvidløg til de er bløde.

10

Herefter tilsættes bacon, porre og svampe.

11

Lad det hele stege.

12

Put gulerødderne, derefter vinen og balsamico i.

13

Tilsæt salt og peber.

14

Bind urterne sammen og lad dem koge med.

15

Koges i 3-4 timer.

16

Fisk urterne op inden servering.

 

Kartoffel og knoldselleri mos til Boeuf Bourguignon

1 knold selleri

1 kg kartofler

1 dl sødmælk

1 dl kogevand

1/2 tsk salt

1 spsk smør

Skræl og skær kartoffel og knoldselleri i små stykker.

Lad dem koge indtil de er helt gennemkogte.

Hæld det meste af vandet fra, gem lidt.

Mos kartofler og knold selleri med en stavblender eller en moser.

Tilsæt smør, mælk og vand.

Rør godt rundt og spis sammen med Boeuf Bourguignon.

 

 

Tak fordi du gider at læse med 🙂

Du må utrolig gerne dele min opskrift på Boeuf Bourguignon, så bliver jeg så glad og det er jo bare et lille klik.

Med venlig hilsen

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *