Det franske landkøkken laver fantastisk gryderetter, især denne lækre Boeuf Bourguignon.
Denne Boeuf Bourguignon er en fuldstændig fantastisk gryderet og perfekt til efteråret og vinteren. Fyldt med grøntsager, rødvin og oksekød.
Det bliver ikke mere fransk landkøkken end at bruge en hel flaske rødvin i en gryderet, sammen med lidt grøntsager og oksekød. Resultatet bliver også fuldstændig fantastisk, det er en skøn skøn ret og Boeuf Bourguignon er en af de bedre comfort food retter.
Den skal stå og koge i 3-4 timer og i det tid har du den mest fantastiske duft i dit hjem. Derfor er det mest en weekend ret, men du vil sagtens kunne lave den i en crockpot. Her putter du bare ingredienserne til Boeuf Bourguignon i om morgenen, også burde det være færdig når du kommer hjem fra arbejde. Ellers kan du bruge de timer til at få lov til at sidde og slappe af imens du læser en god bog. Jeg bagte et brød imens som kunne dyppes i Boeuf Bourguignon, det kan kun anbefales.
Hvis du skal lave boeuf bourguignon så lav en stor portion, den bliver næsten kun bedre dagen efter. Retten kan du også sagtens smide i fryseren i mindre portioner.
Jeg skræller og hakker alle grøntsagerne inden jeg går i gang med kødet. Hvis du nu er en hurtig hakker kan du helt sikkert godt fixe grøntsagerne, imens kødet og de første grøntsager steger. Så kan du også spare lidt tid, hvilket vi jo godt kan lide
De fleste udgaver af Boeuf Bourguignon holder lidt igen med grøntsagerne, men jeg er gået all in. Der er både porre, svampe, gulerødder og løg i. Det synes jeg kun giver mere smag.
Jeg lavede en kartoffel og knoldselleri mos til opskriften ligger længere nede.
Du skal ikke være bekymret for om der er alkohol i retten, den står og koger i så lang tid at der på ingen måde at alkohol tilbage. Nor har spist kødet med stor velbehag.
Køb et stort stykke oksekød, gerne uden for meget fedt og skær det selv ud i mindre stykker. På den måde kan du spare lidt penge og hvis du køber ind til mere end 1 portion kan du lægge resterende det fryseren, så kan du få boeuf bourguignon igen.

Boeuf Bourguignon - velsmagende og nem simremad
Ingredienser
- 1 kg oksekød
- 2 spsk hvedemel
- 3 tsk smør
- 4 gulerødder
- 350 g svampe
- 2 porre
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 stilke rosmarin
- 1 stilk timian
- 1 stilk merian
- 150 g bacon
- 1 flaske rødvin
- 2 spsk balsamico
- 1/2 tsk salt
- 1 knivspids peber
Sådan gør du
- Skær oksekødet i små stykker.
- I en stor skål blandes mel og oksekød.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skær gulerødder og porre i skiver.
- Skær svampene i mindre stykker.
- Bacon skæres i små stykker.
- Kødet brunes af i en stor gryde med lidt smør (jeg gjorde det af 3 omgange).
- Tag kødet op.
- I gryden steges løg og hvidløg til de er bløde.
- Herefter tilsættes bacon, porre og svampe.
- Lad det hele stege og tilsæt kødet igen.
- Put gulerødderne, derefter vinen og balsamico i.
- Bind urterne sammen og lad dem koge med.
- Koges i 3-4 timer.
- Tilsæt salt og peber.
- Fisk urterne op inden servering.
Kartoffel og knoldselleri mos til Boeuf Bourguignon
1 knold selleri
1 kg kartofler
1 dl sødmælk
1 dl kogevand
1/2 tsk salt
1 spsk smør
Skræl og skær, både kartofler og knoldselleri i små stykker.
Lad dem koge indtil de er helt gennemkogte.
Hæld det meste af vandet fra, gem lidt (1 dl).
Mos kartofler og knold selleri med en stavblender eller en moser.
Tilsæt smør, mælk og vand.
Rør godt rundt og spis sammen med Boeuf Bourguignon.
Mangler du lignende? Her får du mine yndlings comfort food opskrifter:
Pasta med portobello og serano brødcrumble
Den bedste lasagne – hjemmelavet og fantastisk
Orzo pasta i cremet parmesan sauce med svampe
Tak fordi du følger med her på min lille blog.
Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på boeuf bourguignon på de sociale medier, ville jeg blive så utrolig taknemmelig.
Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉 Når i skriver kommentarer og beskeder, fordi i kan lide opskriften bliver jeg så glad og får lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.
Så tak for dit besøg, jeg håber vi ses igen.
Du kan se flere billeder og følge med i min hverdag på min instagram profil (masser af have og mad i stories).
God madlavning.
Kathrine