En blomkålssuppe med en helt fantastisk smag, suppen er utrolig cremet i sig selv og der til er der tilsat lidt dild for at give lidt modspil. Der er lidt salt og lidt sprødt i form af bacon.
Jeg er en ret stor fan af supper og især om efteråret. Generelt elsker jeg faktisk efteråret, farverne og pumpkin spice. Det begynder at blive koldt og det er helt okay at skrue op for hyggen.
Jep jeg er en af de trælse typer der kan spise alt med pumpkin spice og jeg GLÆDER mig til at det bliver efterår så jeg kan gå på star bucks, få en kage og kaffe i samme kop.
Men tilbage til suppen, jeg fik faktisk inspiration til denne suppe i sommeren, da jeg lavede en sommersalat med blomkål og dild. Den kombi var faktisk så god at jeg tænkte den kunne være endnu vildere i varm udgave og kan kun sige…. Øhhh ja, den er endnu vildere. Især hvis du lige opper blomkålssuppen med citronskal og bacon. Den er dejlig cremet og mætter rigtig godt!
Jeg har 2 måder at lave denne opskrift på. Den ene står i opskriften den anden er hvor jeg i stedet for at putte al blomkålen i gemmer jeg et 1/2 hoved og hakker det fint. Når suppen er blevet blendet smider jeg de bitte små stykker i og lade det koge i et par min. Så er der lidt ekstra crunch i suppen hvilket jeg synes er lækkert.
Hvis du ikke har en stavblender kan du også nemt smide det i en blender. Der er lidt mere opvask men sån er det jo.
Husk den nemme måde at rengøre blenderen på er at skylle den og fylde den halvt med vand og sæbe, derefter blende igen.
Opskrift på den bedste blomkålssuppe, den er nem at lave og ret prisvenlig - du finder opskriften på suppe med blomkål lige her. Masser af skøn smag (tak til dild og lidt bacon) og perfekt comfort food. Start med at hakke løg og hvidløg. Blomkålen skæres i mindre stykker. I en ret stor gryde tilsættes smør, derefter det hakket løg og hvidløg. Lad løget stege til det er lidt gyldnet. Herefter tilsætter du blomkål, det må også gerne være lidt gyldnet enkelte steder. Så tilsætter du fond, fløde og æbleeddike, blomkålen skal gerne være dækket. Lad det koge til blomkålet er godt gennemkogt. Brug en stavblender til at blende suppen med. TIlsæt til sidst frisk hakket dild og smag til med salt og peber. Som topping har jeg brug citronskal og bacon.Blomkålssuppe med dild og bacon
Ingredienser
Instruktioner
Noter
Hvis du laver min skønne blomkålssuppe så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.
Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story.
Tak fordi du har lyst til at læse med 😉
Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.
God madlavning.
Kathrine