Den bedste veganske karry – grøn karry

Denne veganske karry giver en god varme.

Der er masser af kraft som der skal være i en grøn karry. Den har linser og kikærter som proteinkilde også smager den helt fantastisk.

Da der var international meatfree dag i går. Så ville jeg lige prøve at lave en lille karry ret med masser af smag og plantebaseret protein. Men stadig mætter godt. Det er den bedste veganske karry

Nu når vi er ved karry så skal det lige nævnes i denne sammenhæng. At det sagtens kan betale sig i smag at handle i de lokale asiatiske butikker. Deres karry pastes er omkring 100 gange bedre, end den du kan få ved din lokale netto. Santa Maria er en god gateway til at lærer at spise en anden type mad. Du får som sagt langt bedre smag og den karry pasten kan godt holde sig i køleskabet i en lukket beholder.

Generelt synes jeg at du skal prøve at gå på opdagelse i de udenlandske butikker de har mange spændende varer. Jeg var i en arabisk forretning og købe rosenvand og fandt i den sammenhæng appelsin blomster vand som jeg tror jeg skal prøve at bruge i en kage eller i en frosting.

Håber du kan lide denne karry ret det er i hvert fald den bedste veganske karry jeg nogensinde har fået og lavet.

 

Den bedste veganske karry - grøn karry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen stemmer endnu)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 4 personer
Cooking Time: 40 min

Der er masser af kraft som der skal være i en grøn karry. Den har linser og kikærter som proteinkilde også smager den helt fantastisk.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 champignon
  • 2 spsk grøn karry paste
  • 3 dl røde linser
  • 2 dl vand
  • 1 spsk grøntsagsfond
  • 1 dåse kokos mælk light
  • 3 gulerødder
  • 1/4-1/2 blomkål
  • 1 dåse kikærter
  • 150 g frossen spinat

Instruktioner

1

Start med at skrælle løg, hvidløg og gulerødder.

2

Hak løg fint og put det i en stor gryde.

3

Steg løg ved middel varme og pres hvidløg ned i gryden.

4

Tilsæt grøn karry paste når løg er bløde.

5

Rør godt rundt.

6

Put linser sammen med når pasten er godt fordelt og rør godt rundt.

7

Tilsæt 2 dl vand, grøntsags fond og kokosmælken, lad det koge op.

8

Hak gulerødderne fint og put dem i gryden.

9

Skær blomkål i buketter og i gryden med dem.

10

Tilsæt kikærter.

11

Vask, halvere, derefter skær champignon i skiver og i gryden med dem.

12

Put det frossen spinat i, lad retten koge op og lad den gerne stå og simre i 10 min.

13

Kog ris eller nudler til imens.

 

Hvis du laver min opskrift så tag et billede og tag mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *