Bananbrød – i en sundere udgave

Bananbrød

Dette bananbrød smager så lækkert og er nemt at lave. Det er en sundere udgave men smager sødt og lækkert.

Nor og jeg var ude at gå en lang tur, så købte vi lige 30 æg ved økolandmanden og sørme om vi ikke havde nogle bananer som skulle bruges. Man skulle næsten tro det var planlagt at der skulle bages bananbrød.

Inden du tænker ej det er da for sundt, tro mig det smager pænt godt. Det er blevet min go to snack hen på eftermiddagen hvor man ikke har mere energi fordi man har ammet halvdelen af natten. Eftersom chokolade er udelukket, så fungere det her altså pænt godt. Plus bananer som ingen rigtig gider at spise længere er perfekte til den her opskrift (stopmadspild). Hvis du ikke lige skal bage den dag de skal bruges så put dem i fryseren og tag dem ud en time før du skal bage.

Grunden til at jeg godt kan lide at bage sundere udgaver som dette bananbrød. Er mest fordi jeg hellere vil putte gode ting i min krop istedet for mere sukker og hvidt hvede mel. Jeg er ikke imod brugen af sukker og hvedemel, men jeg vil gerne bare spise mindre af de 2 ting.

Bananbrød

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor
Prep Time: 10 min Cooking Time: 1 time

En næsten sund banankage med valnødder, quinoamel og rugmel. Smager helt fantastisk og er en perfekt snack til om eftermiddagen og om aftenen når lækkersulten melder sig.

Ingredienser

  • 50g smør (stue temp)
  • + noget til at smøre brødformen med
  • 150g sukker
  • 2 æg
  • 3-4 bananer
  • 140g rugmel
  • 70g quinoamel (almindelig mel kan også bruges)
  • 70g hvedemel
  • 1 tsk kanel (til efteråret bruger jeg pumpkin spice* eller en lille smule kardemomme)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 50-75g valnødder

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 160 grader.

2

Smør en brødform med smør (eller kokosolie)

3

Smøret piskes sammen med sukker til det er en luftig masse.

4

Herefter tilsættes et æg, der piskes godt før næste æg kommer i og der piskes igen.

5

Bananer moses godt og kommes i herefter tilsættes alle de tørre ingredienser.

6

Nødder hakkes i mindre stykker (det kan godt betale sig at lige hakke dem semi fint), brødet skal jo skæres så derfor vil store stykker nødder gøre det svært at skære pæne stykker ud.

7

Massen hældes i brød formen og når ovnen er varm så sætter du brødet ind i en time.

8

Lave knivtesten** på for at være sikker 😉

Noter

*Pumpkin spice: 1 tsk stødt kanel, 1/4 tsk stødt muskatnød, 1/4 tsk stødt ingefær, 1/8 tsk stødt nellike **Knivtesten er at man stikker en kniv ned i brødet hvis der er dej på eller der sidder stykker af brød skal det bages længere.

 

*Pumpkin spice: 1 tsk stødt kanel, 1/4 tsk stødt muskatnød, 1/4 tsk stødt ingefær, 1/8 tsk stødt nellike
**Knivtesten er at man stikker en kniv ned i brødet hvis der er dej på eller der sidder stykker af brød skal det bages længere.

 

Dette var mit første blog indlæg og det var den første opskrift på bloggen, jeg laver stadigvæk dette bananbrød ind imellem og det er stadigvæk rigtig godt.

 

Hvis du laver min opskrift på bananbrød så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *