Bananbrød – Nor’s yndlings.
Bananbrød er en helt fantastisk lille snack. Dette bananbrød er sprødt uden på og blødt inden i, fyldt med mørk chokolade og lækre valnødder. Rigtig let at lave og perfekt til en eftermiddags snack.
Det var faktisk ikke mening at dette bananbrød skulle på bloggen endnu men i søndags (i går) kom jeg lagde jeg et par billeder på min Instagram story.
Faktisk disse billeder her:
Hvilket gjorde at min lille Insta indbakke var rødglødende. Jeg har aldrig haft så mange beskeder om info på en opskrift, som jeg fik i går. Derfor skyndte jeg mig at bage et bananbrød igen for at tjekke opskriften var god nok. Jeg plejer nemlig at teste opskriften en gang eller 2 efter første vellykket udgave. Men jeg fik lige lavet en portion mere, hvilket der var ingen herhjemme der var træt af. Plus jeg kunne få taget et billede. Jeg prøvede noget nyt med billedet og jeg ved ikke helt om det fungere. Jeg forsøgt at skabe lidt mere stemning omkring bananbrød.
Det er blevet lidt af en søndags tradition at Nor og jeg bage ret eller andet hver søndag. Sidste søndag bagt vi blåbærmuffins og denne søndag blev det bananbrød.
Det er et meget amerikansk inspireret bananbrød og derfor er det også helt okay at putte lidt smør på…
2 pointer som jeg lige vil dele omkring bananbrød.
- Lad det køle af inden du begynder at skære i det.
- Brug en brød kniv.
Leder du efter et sundere bananbrød/ kage så har jeg en opskrift lige her
Nor var som nævnt tidligere stor fan af bananbrød og skulle lige forbi og have endnu et stykke da jeg tog billeder.
Bananbrød er en helt fantastisk lille snack. Dette bananbrød er sprødt uden på og blødt inden i, fyldt med mørk chokolade og lækre valnødder. Rigtig let at lave og perfekt til en eftermiddags snack. Tænd ovnen på 180 grader Smør og sukker røres sammen, det er meget nemmere hvis smøret er stuetemperatur. Herefter puttes 1 æg i der røres godt rundt og endnu et æg tilsættes. Det samme gøres med det sidste æg. Fjern skrællen fra de 2 bananer og mas dem til en mos. Banan mos, mel, vaniljesukker, natron og bagepulver tilsættes. Hak valnødder og chokolade i små stykker og put dem i dejen. Smør en brød form med smør eller kokosolie. Brødet bages ved 180 grader i 50-60 min lav kniv testen. Lad brødet køle og løsen kanten på brødet med en spatel.Bananbrød med mørk chokolade og valnødder
Ingredienser
Instruktioner
Tak fordi du læser med på bloggen.
Hvis du nu skulle have lyst til at dele denne opskrift på bananbrød på de sociale medier så ville jeg blive utrolig glad.
Laver du en eller flere af mine opskrifter må du mere end gerne sende billeder, eller tagge mig i billedet #norsmor @norsmor.
Med venlig hilsen
Kathrine