Bagte søde kartofler 🍠 med blomkål, kikærter og avokado 🍠

Bagte sød kartofler med avokado, øhhh ja tak.

Jeg kan godt den dag.

Først vil jeg gerne starte med at sige at jeg håber du er okay.

Corona og hjemme isolation kan være rigtig hårdt. Håber du kommer ud og får noget frisk luft, heldigvis har der været en del sol på det sidste. Pas rigtig godt på dig selv og andre omkring dig.

Jeg ved godt jeg er langsomt bagefter men tiden var været brugt alle andre steder, blandt andet på Nor og arbejde.

Måske passer denne ret i virkeligheden bedre til efteråret. Men det var åbenbart det jeg havde lyst til her midt forår.

Selvom det er lidt tunge grøntsager så synes jeg faktisk at avokadoen og fennikel toppene hiver en del friskhed ind i billedet. Du kan sagtens bruge en anden form for grønt topping hvis fennikel toppe er lidt svært at få fat i. Men jeg synes den friske lakridsagtige smag sammen med bagte søde kartofler er rigtig skøn. Dog kan du nemt bruge andre urter lidt basilikum ville også kunne fungere rigtig fint. Du kan også bruge lidt rucola hvis det passer dig bedre.

Mit store crush rent madmæssigt er lige nu sød kartoffel. Jeg er ret sikker på den næste opskrift bliver twice baked sød kartoffel, med lidt bønner, ost og rød peber. Men den er ikke helt perfekt endnu. Tæt på men ikke helt endnu. Så ind til da må du “nøjes” med denne opskrift på bagte søde kartofler.

bagte søde kartofler med avokado og kikærter

Bagte søde kartofler med blomkål, kikærter og avokado

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 2-3 personer
Prep Time: 10 min Cooking Time: 40 min

Skøn ret med masser af smag og farve, et pift til aftensmad som gør dig glad. Utrolig nem at lave og passer næsten sig selv i ovnen.

Ingredienser

  • 3 søde kartofler (af den mindre slags)
  • 1 blomkål
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk avokado olie
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk knust spidskommen
  • 1/2 cayennepeber
  • 1/2 tsk salt
  • 30 g pinjekerner
  • 1 avokado
  • 1 lille håndfuld fennikel toppe.

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 200 grader.

2

Start med skrælle sød kartoffel, blomkål og gulerødder.

3

Skær dem i mindre stykker.

4

I et ovnfast fad, puttes alle grøntsagerne i sammen med olie og krydderierne.

5

Det hele blandes godt sammen og sættes i ovnen.

6

Ca 40 min.

7

3-5 min før det er færdig kan du lige drysse pinjekernerne henover, så de får lidt mere smag.

8

Tag grøntsagerne ud af ovnen.

9

Skær avokado ud og læg på toppen.

10

Del fennikel toppene i mindre stykker og drys på toppen.

11

Serveres med det samme.

Tak fordi du følger med her på bloggen.

Del gerne billeder på de sociale medier hvis du laver en af mine opskrifter.

Tag, hashtag eller send billeder, jeg bliver så glad, når jeg får tilbagemeldinger fra jer.

Du må også meget gerne dele denne opskrift på bagte søde kartofler på Facebook, Instagram eller Pinterest.

God madlavning

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *