Bagt risotto er nemt og smager fantastisk.
Hvis du ikke har prøvet at lave risotto før er dette en perfekt måde at starte på. Det er meget nemmere end når du står og røre og røre og røre. Derfor er bagt risotto langt bedre til hverdagen. Eller når du hellere vil drikke vin og hygge med gæster.
Jeg har længe gerne ville lave en nemmere måde at lave risotto, fordi risotto smager fuldstændig fantastisk. Det blev til bagt risotto. Det har lavet et par forsøg at få væske og tid i ovnen til at passe sammen men synes efterhånden det er blevet en helt fantastisk ret. Så kom kom næste problemstilling, hvilken slags fyld der skulle være i. Jeg elsker kombinationen af bacon og svampe. Derfor faldt valget på det. Her til den første udgave.
Jeg lavede denne bagt risotto for nylig til nogle venner der var på besøg og det var godkendt. Der blevet taget mere end en gang, hvilket altid er et godt tegn.
Derfor får i nu opskriften så du også kan prøve bagt risotto. Det er perfekt som en begynder risotto.
Du kan egentlig blande forskellige svampe som du har lyst til, men det gør ikke noget at der er masser af smag i dem. Bacon kan være meget dominerende. Jeg brugte det der var i sæson hvilket er champignon og portobello. Men kunne forstille mig at sort trumpet svamp (uden bacon) også ville være helt vildt lækkert. Dog er sort trumpet svamp ikke noget man ser så ofte. Andre muligheder kunne være karl johan svampe.
Jeg serverede denne bagt risotto med revet parmesan, hakket basilikum og balsamico glaze.
Jeg tilsætter ikke salt i retten fordi bacon er saltet og fordi parmesan er salt. Men smag inden du servere om du synes der skal være mere salt i.
Hvis du ikke har prøvet at lave risotto før er dette en perfekt måde at starte på. Det er meget nemmere end når du står og røre og røre og røre. Derfor er bagt risotto langt bedre til hverdagen. Eller når du hellere vil drikke vin og hygge med gæster. Tænd ovnen på 200 grader Hak løg og hvidløg rigtig fint. På en varm pande med smør steges løg og hvidløg blødt. Skær bacon i små stykker og steg det på panden. Svampe hakkes fint og tilsættes. Herefter tilsættes risotto risene. Lad dem stege 3 min. Tilsæt hvidvin og lidt fond, lad det koge godt op og lade det koge i 5 min. I et mellem størrelse fad hældes ris, resten af fond og parmesan. Rør godt rundt og sæt det i ovnen. Bag det i 20 min.Bagt risotto med svampe og bacon
Ingredienser
Instruktioner
Tak fordi du følger med her på den lille blog.
Hvis du nu skulle få lyst til at dele min opskrift på bagt risotto ville jeg bliver så glad.
Og hvis du laver en af opskrifterne fra bloggen så del endelig billederne og tag mig mere eng gerne. Det er så fedt når i sender billeder!
Med venlig hilsen
Kathrine
Hej Kathrine,
Jeg fulgte opskriften til hvert punkt, men jeg tvivler på, der skal så meget hvidvin i, er det den korrekte mængde på opskriften?
Jeg vil også spørge, om hvor meget du vil anbefale at koge det hele, inden man lægger det i ovnen, hvis man gerne vil have bløde ris?
Det var i øvrigt en meget nem og lækker opskrift.
Kh Mie
Hej Mie
Jo jo 250 ml altså 2,5 dl hvidvin. Jeg putter ofte mere i. Kan godt se der kun står at retten skal koge op inden den skal i fadet. Den får lige et godt op og et par min på.
Mange tak og tak for feedback 🙂
Håber du fået en dejlig dag.
Med venlig hilsen
Kathrine