Bagt risotto med svampe og bacon

Bagt risotto er nemt og smager fantastisk.

Hvis du ikke har prøvet at lave risotto før er dette en perfekt måde at starte på. Det er meget nemmere end når du står og røre og røre og røre. Derfor er bagt risotto langt bedre til hverdagen. Eller når du hellere vil drikke vin og hygge med gæster.

Jeg har længe gerne ville lave en nemmere måde at lave risotto, fordi risotto smager fuldstændig fantastisk. Det blev til bagt risotto. Det har lavet et par forsøg at få væske og tid i ovnen til at passe sammen men synes efterhånden det er blevet en helt fantastisk ret. Så kom kom næste problemstilling, hvilken slags fyld der skulle være i. Jeg elsker kombinationen af bacon og svampe. Derfor faldt valget på det. Her til den første udgave.

Jeg lavede denne bagt risotto for nylig til nogle venner der var på besøg og det var godkendt. Der blevet taget mere end en gang, hvilket altid er et godt tegn.

Derfor får i nu opskriften så du også kan prøve bagt risotto. Det er perfekt som en begynder risotto.

Du kan egentlig blande forskellige svampe som du har lyst til, men det gør ikke noget at der er masser af smag i dem. Bacon kan være meget dominerende. Jeg brugte det der var i sæson hvilket er champignon og portobello. Men kunne forstille mig at sort trumpet svamp (uden bacon) også ville være helt vildt lækkert. Dog er sort trumpet svamp ikke noget man ser så ofte. Andre muligheder kunne være karl johan svampe.

Jeg serverede denne bagt risotto med revet parmesan, hakket basilikum og balsamico glaze.

bagt risotto med svampe og bacon

Jeg tilsætter ikke salt i retten fordi bacon er saltet og fordi parmesan er salt. Men smag inden du servere om du synes der skal være mere salt i.

 

Bagt risotto med svampe og bacon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

Hvis du ikke har prøvet at lave risotto før er dette en perfekt måde at starte på. Det er meget nemmere end når du står og røre og røre og røre. Derfor er bagt risotto langt bedre til hverdagen. Eller når du hellere vil drikke vin og hygge med gæster.

Ingredients

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 125 g bacon
  • 250 g blandet svampe (portobello og champignon)
  • 250 g risotto
  • 250 ml hvidvin
  • 400 ml kylling fond / bouillon
  • 50 g parmesan

Instructions

1

Tænd ovnen på 200 grader

2

Hak løg og hvidløg rigtig fint.

3

På en varm pande med smør steges løg og hvidløg blødt.

4

Skær bacon i små stykker og steg det på panden.

5

Svampe hakkes fint og tilsættes.

6

Herefter tilsættes risotto risene.

7

Lad dem stege 3 min.

8

Tilsæt lidt hvidvin og lidt fond, lad det koge op.

9

I et mellem størrelse fad hældes ris, fond, vin og parmesan.

10

Rør godt rundt og sæt det i ovnen.

11

Bag det i 20 min.

 

Tak fordi du følger med her på den lille blog.

Hvis du nu skulle få lyst til at dele min opskrift på bagt risotto ville jeg bliver så glad.

Og hvis du laver en af opskrifterne fra bloggen så del endelig billederne og tag mig mere eng gerne. Det er så fedt når i sender billeder!

Med venlig hilsen

Kathrine

Resume
Opskrift
Bagt risotto med svampe og bacon
Forfatter
Udgivet
Total tid

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *