Bagt risotto med squash og citron

Den er så nem at lave og passer perfekt til aftensmad, på en dejlig sommer aften.

Squash og citron giver retten noget helt fantastisk og haven er fyldt med squash så skulle finde på noget at bruge dem til.

Det er en nem aftensmad som ikke kræver det store og det smager af sommer.

Min mand havde synes vi skulle have risotto, der var masser af squash i haven så derfor lavede jeg denne lækre sensommer ret.

squash fra haven Godter fra haven - squash

Da jeg synes at bagt risotto er 100 gange nemmere at lave en almindelig risotto, der er et sikkert en hel del italiener der vender sig i graven men jeg har brug for at det er nemt ind imellem.

sommer risotto med squash

Bare rolig hvis jeg har god tid og jeg måske har et glas vin i hånden kan jeg nemt overtales til at lave risotto på den almindelig måde. Men med en (nu) 4-årig i huset er det aldrig.

Sommer squash risotto

Risotto må gerne have lidt bid i risene, jeg plejer lige at smage på risene 5 minutter før retten er færdig. Lige for at tjekke risene, hvis det knaser mere end det bare er bid skal den ind igen. Men er der lidt bid så tager jeg den ud før tid og lader risottoen koge færdig med eftervarme. Det skal gerne være en grød agtig tekstur.

På billedet er der pinjekerne, citron basilikum og balsamico på toppen inden servering.

Bagt risotto med sommersquash og citron

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 4 personer
Prep Time: 15 min Cooking Time: 20 min

Smagfuld og lækker bagt risotto med squash og citroner en nem og lækker aftensmad til sensommeren!

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 250g squash
  • 250 g risotto
  • 1 tsk revet citronskal
  • 250 ml hvidvin
  • 400 ml kylling fond / bouillon
  • 50 g parmesan

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 200 grader

2

Start med at rive squashen og i et rent viskestykke presser du så meget saft ud du kan.

3

Hak løg og hvidløg rigtig fint.

4

På en varm pande med smør steges løg og hvidløg blødt.

5

Put det revet squash i

6

Herefter tilsættes risotto risene.

7

Lad dem stege 3 min.

8

Tilsæt hvidvin og lidt fond, lad det koge godt op og lade det koge i 5 min.

9

I et mellem størrelse fad hældes ris, resten af fond og parmesan.

10

Rør godt rundt og sæt det i ovnen.

11

Bag det i 20 min.

Kan være du skal have lidt ekstra væske i til sidst, der kan være forskel på ris.

Tak fordi du følger med her på den lille blog.

Hvis du nu skulle få lyst til at dele min opskrift på bagt squash risotto ville jeg bliver så glad.

Og hvis du laver en af opskrifterne fra bloggen så del endelig billederne og tag mig mere end gerne. Det er så fedt når i sender billeder!

God madlavning

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *