7 ting der gør mig glad i december

Jeg starter denne lille serie på den lille blog af to grunde, den ene fordi jeg øver mig i at tænke på de ting jeg er taknemmelige for. Den anden grund er for at give et lidt større indblik i hvad der sker bag kameraet. Hvis du lige som mig synes det sidste år har været hårdt og vildt. Skørt og fantastisk men mest af alt meget anderledes. Så har du måske også brug for at se de gode ting.

Nu går vi det nye år i møde og med det har jeg en masse optimisme med mig, men inden vi lukker 2020 slutter jeg af med lidt feel good.

1 Duftlys

Efter sommerferien tog jeg et nyt projekt ind, jeg begyndte at lave mine egne soya lys. Det er så lækkert at kunne gå og glæde mig over duften af mine brunkager, uden at bage brunkager. Derudover har jeg lavet 4 andre julelys og jeg nyder det.

Duftlys lavet på soya

2 Te

December blev måneden hvor jeg genfandt kærligheden til teen. Det mærke jeg drikker mest af er Clipper og de smager så godt.

Jeg laver også en hjemmelavet “te” af 2 x 2 frisk cm ingefær, 1 x 2 cm frisk gurkemeje og en skive citron (bergamote), en tsk æble cider eddike og en tsk honning.

te lavet på ingefær og gurkemeje

3 Julelys

Eftersom det er mørkt 70 % af dagen så elsker jeg alt det julelys der hænger på vores vej. Det giver lidt liv i en mørk tid, vi bidrager lidt selv med lys i drivhuset og istapper på garagen. Derudover har jeg bestilt nye lysnet der skal være på ved hækken.

4 Brændovnen

Den kan nok ikke stå alene fordi gåture med min mand og Nor i det kolde vejr og efterfølgende kunne varme sig på brændeovnen er noget af det mest fantastiske ved vinteren. Især hvis jeg lige har været snu og har en lille brunkage med tilhørende kop kaffe klar.

5 Julebag

Nu vi er ved brunkager så kan vi ikke komme uden julebag. Brunkage opskriften er eksploderet i år og mange tak for det. Jeg har fået så mange tilbagemeldinger det er fuldstændig fantastisk.

Mangler du opskriften på brunkager kommer den lige her:

I år har jeg tilføjet denne nye juleopskrift og den kan anbefales!

Lucia snurre

lucia snurre / safran bolle

6 Julefilm

Det kan ikke være jul og december uden at man har set the Holiday, Alene hjemme 1 (måske også 2 og 3), the Nightmare Before Christmas og Love Actually. Måske finder man popcorn frem og yndlingstæppet. Det er en oplagt anti julestress ting at lave.

7 Bøger

Jeg elsker at gå tidligt i seng og læse en god bog. Grundet mørket har jeg lidt lyst til at gemme mig under dynen / tæppet og læse. Det kan bare så nemt tage overhånd og lige pludseligt har jeg læst til klokken 01. Men jeg har købt en Kindle (læs julegave til mig selv) fordi det skulle være bedre for øjene og so far har jeg været utrolig tilfreds.

 

Opskrifter jeg skal lave i december:

Havregrynskugler

Disse havregrynskugler med Bailey’s, smager af 2 mere tak. De smager så mega godt og de er jo så nemme at lave.

Havregrynskugler med Bailey.

havregrynskugler med baileys - juleopskrift

Brunkager

De smager bedre end de brunkager man køber. Du finder ikke en bedre opskrift derude end denne opskrift på brunkager. Jeg har bagt 1 x dobbelt portion så jeg er slemt bagefter.

Brunkager

Verdens bedste brunkager!

Tak for dit besøg på min lille blog og fordi du læser med.

Jeg håber du får en helt fantastisk jul og et festligt nytår.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon