5 måder du kan få en sundere kødsauce

Gør hverdagsmaden sundere

Kødsauce er en super nem hverdagsret som de fleste elsker. Her får du 5 måder du kan få en sundere kødsauce eller bare prøve en ny version.

 

1. Gulerod /Squash/ sød kartoffel pasta

Du nemt lave meget sund “pasta” ved at bruge grøntsager som erstatning. Det nemmeste er helt klart at anskaffe sig en Spirelli. Grøntsagerne skal lige hurtig koges i vand med lidt alt og med lidt bouillon.

 

2. Hvidkål

Lave en portion hvor du putter tynde strimler af hvidkål i og drop pastaen helt. Det smager helt klart bedst hvis det får lov til at koge lidt med i saucen. I rå udgave kan det godt være lidt bitter og nok ikke særlig spændende.

3. Grøntsager

Put en masse grøntsager i saucen. På den måde får du mere sauce også og er en god måde at spare på kødet. Prøv at putte fint hakket gulerod i. Champignon hakket fint. I bund og grund kan du bruge næsten alle grøntsager så hvis du har en lille rest rød peber, persillerod osv. Liggende i køleskabet så hak det eller riv det og i med det i kødsaucen.

Mom hack:
Har du et kræsent barn så blend det helt helt fint (næsten flydende) så er der ingen der opdatere at det er i. Min lille bror hadet løg, men han spiste med glæde min lasagne og der var masser af løg og hvidløg i. Jeg havde bare blendet løg og hvidløg.

4. Bønner

Du kan nemt tilføje 2 dåser bønner uden det for betydning for kødsaucen. Herhjemme elsker vi butter beans (Lima bønner). Det gør at retten mætter rigtig meget, derudover smager bønnerne rigtig godt sammen med kødsaucen. Bønner du kan bruge kunne være kidney, edamame, hvide bønner.

5. Pasta med grøntsager

Hvis det skal være nemt så kan man få nogle pasta med halvt grøntsager i. Hvor størstedelen af indholdet i pastaen er f.eks spinat eller rødbede.

sund kødsauce

 

Her var mine 5 forslag til en sundere kødsauce du kan nemt lave en kombination af flere af dem. Bønner og masser af grøntsager i kødsaucen også squash pasta til. På den måde holder din portion til 2 dage eller du kan bruge lidt mindre kød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon